Салата Алено цвете

 

Продукти:

2 домата с еднаква големина;

50 г сварен ориз.

100 г краставици;

100 г варено пилешко меса;

Маслина за тичинка;

Копър за листа;

Маково семе;

Сол, олио, оцет на вкус.

Начин на приготвяне:

Първо се сварява пилешкото месо и ориза. Краставицата се нарязва на дребни кубчета и се разбърква с охладения ориз и охладеното пилешко месо, нарязано също на дребни парчета. Салатата се разпределя в чинии и започва да се прави цветето. Доматите се нарязват на кръгчета. Вземат се поне 5 еднакви по големина кръгчета и се подреждат в кръг като цвете. В средата се изрязва тичинка от маслина и маковото семе се посипва около маслината като тичинки. Доматите не са трайни.  Салатата трябва да се сервира веднага. 



Популярни публикации:

Торта Котка – авторска рецепта

Торта Мече - барелеф

Кекс с краве масло и лимонов сок – авторска рецепта

Домашни бонбони от бисквити и пияни вишни

Торта Прищъпулник - авторска рецепта

Торта Самолет - втори вариант

Желе (пелте) и мармалад от дюли

Торта Футболна топка

Кекс със зарзли – авторска рецепта

Кекс с череши – авторска рецепта