Салата Алено цвете
Продукти:
2 домата с
еднаква големина;
50 г сварен
ориз.
100 г краставици;
100 г варено
пилешко меса;
Маслина за
тичинка;
Копър за
листа;
Маково семе;
Сол, олио,
оцет на вкус.
Начин на
приготвяне:
Първо се
сварява пилешкото месо и ориза. Краставицата се нарязва на дребни кубчета и се
разбърква с охладения ориз и охладеното пилешко месо, нарязано също на дребни
парчета. Салатата се разпределя в чинии и започва да се прави цветето. Доматите
се нарязват на кръгчета. Вземат се поне 5 еднакви по големина кръгчета и се
подреждат в кръг като цвете. В средата се изрязва тичинка от маслина и маковото
семе се посипва около маслината като тичинки. Доматите не са трайни. Салатата трябва да се сервира веднага.