Салата на жулиени - първи вариант


Салата жулиени - първи вариант


Продукти:

1 червена чушка;

1 зелена чушка;

1 жълта чушка (по желание);

1 морков;

1 глава лук;

½ краставица;

Магданоз и копър на вкус;

Сол, оцет и олио на вкус;

1 дафинов лист;

Черен пипер на зърна за мариноване на зеленчуците (по желание).


Начин на приготвяне:

Първо се мариноват чушките, моркова и лука по желание. В кипяща вода се слага 1 каф. л. сол, 2-3 зърна черен пипер, 1 дафинов лист и накрая зеленчуците. След няколко секунди се изваждат, за да не се сварят. Трябва само да омекнат малко и да поемат миризмата на подправките. 




Като се охладят морковите, чушките и краставицата се нарязват на продълговати пръчици (жулиени). Лукът се нарязва на дребно или на полумесеци. Всичка се слага в купа, добавят се ситно нарязания копър и магданоз, олиото, оцета и солта и се разбърква.

 


Популярни публикации:

Торта Котка – авторска рецепта

Торта Мече - барелеф

Кекс с краве масло и лимонов сок – авторска рецепта

Домашни бонбони от бисквити и пияни вишни

Торта Прищъпулник - авторска рецепта

Торта Самолет - втори вариант

Желе (пелте) и мармалад от дюли

Торта Футболна топка

Кекс със зарзли – авторска рецепта

Кекс с череши – авторска рецепта