Салата Оранжева хризантема

 

Продукти:

1 зелена чушка;

1 голям морков;

50 г кашкавал;

100 г варено пилешко месо;

50 г сварен бял ориз;

1 дафинов лист;

5-6 зърна черен пипер;

Магданоз за листа;

Маслина за тичинка;

Олио, оцет и сол на вкус.

Начин на приготвяне:

Основата на салатата може да е друг вид. Пъво се сваряват ориза и пилешкото месо. Зелената чушка и моркова се бланшират във вряла вода с няколко зърна черен пипер, 1 дафинов лист, сол и 1 ч. л. оцет. Може да добавите към водата и дръжки от магданоз и копър. След като станат готови продуктите, започвате да правите салатата.

Първо се нарязват всички зеленчуци на дребно без моркова. Зеленчуците се слагат в купа, поръсват се с олиото, оцета, солта и се разбъркват добре. Разпределят се в чинии. Морковът се нарязва на тънки ленти с еднаква дължина, които се подреждат в кръг около изрязаната като тичинка маслина, както е показано на снимката. Измиват се един-два стръка магданоз и от тях се правят листата на хризантемата. 



Популярни публикации:

Торта Котка – авторска рецепта

Торта Мече - барелеф

Кекс с краве масло и лимонов сок – авторска рецепта

Домашни бонбони от бисквити и пияни вишни

Торта Прищъпулник - авторска рецепта

Торта Самолет - втори вариант

Желе (пелте) и мармалад от дюли

Торта Футболна топка

Кекс със зарзли – авторска рецепта

Кекс с череши – авторска рецепта