Салата Оранжева хризантема
Продукти:
1 зелена чушка;
1 голям морков;
50 г
кашкавал;
100 г варено
пилешко месо;
50 г сварен бял
ориз;
1 дафинов
лист;
5-6 зърна
черен пипер;
Магданоз за
листа;
Маслина за
тичинка;
Олио, оцет и
сол на вкус.
Начин на
приготвяне:
Основата на
салатата може да е друг вид. Пъво се сваряват ориза и пилешкото месо. Зелената
чушка и моркова се бланшират във вряла вода с няколко зърна черен пипер, 1
дафинов лист, сол и 1 ч. л. оцет. Може да добавите към водата и дръжки от
магданоз и копър. След като станат готови продуктите, започвате да правите
салатата.
Първо се
нарязват всички зеленчуци на дребно без моркова. Зеленчуците се слагат в купа,
поръсват се с олиото, оцета, солта и се разбъркват добре. Разпределят се в
чинии. Морковът се нарязва на тънки ленти с еднаква дължина, които се подреждат
в кръг около изрязаната като тичинка маслина, както е показано на снимката. Измиват
се един-два стръка магданоз и от тях се правят листата на хризантемата.