Салата Бяло цвете
Салатата може да се направи с друга основа.
Продукти:
250 г
картофи;
150 г
моркови;
1-2 яйца;
100 г
сирене;
1/2 червена
чушка;
1/2 зелена
чушка;
1 маслина;
2-3 стръка
копър;
Олио, оцет,
сол на вкус.
Начин на
приготвяне:
Първо се
сваряват картофите, морковите и яйцата. Двете чушки може да се мариноват или
бланшират по желание. Като се охладят, картофите и морковите се нарязват на
дребни кубчета и се поставят в купа. Добавят се нарязаното на дребно сирене,
червената чушка и копъра. Яйцата се белят, отделя се белтъка. Жълтъкът се
натрошава и се слага в салатата. После
се слагат подправките и салатата се разбърква. Разпределя се в чинии.
Накрая се прави цветето: Белтъците се нарязват по дължина на равни парчета като листа на цвете, разпределят се по големина и върху салатата се прави цветче 5-6 парчета белтък с еднакви размери. По средата се слага изрязано кръгче от маслина. От зелената чушка се изрязва листа и се слагат около цветето.
Останалите
парчета от белтъка и зелената чушка може да се добавят към салатата.