Салата Бяло цвете

 

Салатата може да се направи с друга основа.

Продукти:

250 г картофи;

150 г моркови;

1-2 яйца;

100 г сирене;

1/2 червена чушка;

1/2 зелена чушка;

1 маслина;

2-3 стръка копър;

Олио, оцет, сол на вкус.

Начин на приготвяне:

Първо се сваряват картофите, морковите и яйцата. Двете чушки може да се мариноват или бланшират по желание. Като се охладят, картофите и морковите се нарязват на дребни кубчета и се поставят в купа. Добавят се нарязаното на дребно сирене, червената чушка и копъра. Яйцата се белят, отделя се белтъка. Жълтъкът се натрошава и се слага в салатата.  После се слагат подправките и салатата се разбърква. Разпределя се в чинии.

Накрая се прави цветето: Белтъците се нарязват по дължина на равни парчета като листа на цвете, разпределят се по големина и върху салатата се прави цветче 5-6 парчета белтък с еднакви размери. По средата се слага изрязано кръгче от маслина. От зелената чушка се изрязва листа и се слагат около цветето. 

Останалите парчета от белтъка и зелената чушка може да се добавят към салатата. 


Популярни публикации:

Торта Котка – авторска рецепта

Торта Мече - барелеф

Кекс с краве масло и лимонов сок – авторска рецепта

Домашни бонбони от бисквити и пияни вишни

Торта Прищъпулник - авторска рецепта

Торта Самолет - втори вариант

Желе (пелте) и мармалад от дюли

Торта Футболна топка

Кекс със зарзли – авторска рецепта

Кекс с череши – авторска рецепта