Салата Роза от морков

 

Продукти:

200 г картофи;

150 г моркови;

1 яйце;

50 г сирене;

1/2 зелена чушка;

2-3 стръка копър;

Олио, оцет, сол на вкус.

Начин на приготвяне:

Първо се сваряват картофите, морковите и яйцето. Чушката може да се маринова или бланшира по желание. Като се охладят, картофите и част от морковите се нарязват на дребни кубчета и се поставят в купа. Добавят се нарязаното на дребно сирене, яйцата и копъра. После се слагат подправките и салатата се разбърква. Разпределя се в чинии.

Накрая се прави цветето: Свареният морков се нарязва натънки колелца, както е показано на снимката. Кръгчетата се подреждат едно над друго в редица, като се застъпват. От долната страна кръгчетата се завъртат във формата на роза. Изравнява се долният край и розата се фиксира върху салатата. От зелената чушка се изрязва листа и се слагат около цветето. Останалите парчета от зелената чушка може да се добавят към салатата. 



Популярни публикации:

Торта Котка – авторска рецепта

Торта Мече - барелеф

Кекс с краве масло и лимонов сок – авторска рецепта

Домашни бонбони от бисквити и пияни вишни

Торта Прищъпулник - авторска рецепта

Торта Самолет - втори вариант

Желе (пелте) и мармалад от дюли

Торта Футболна топка

Кекс със зарзли – авторска рецепта

Кекс с череши – авторска рецепта