Салата Роза от морков
Продукти:
200 г
картофи;
150 г
моркови;
1 яйце;
50 г сирене;
1/2 зелена
чушка;
2-3 стръка
копър;
Олио, оцет,
сол на вкус.
Начин на
приготвяне:
Първо се
сваряват картофите, морковите и яйцето. Чушката може да се маринова или
бланшира по желание. Като се охладят, картофите и част от морковите се нарязват
на дребни кубчета и се поставят в купа. Добавят се нарязаното на дребно сирене,
яйцата и копъра. После се слагат подправките и салатата се разбърква.
Разпределя се в чинии.
Накрая се
прави цветето: Свареният морков се нарязва натънки колелца, както е показано на
снимката. Кръгчетата се подреждат едно над друго в редица, като се застъпват. От
долната страна кръгчетата се завъртат във формата на роза. Изравнява се долният
край и розата се фиксира върху салатата. От зелената чушка се изрязва листа и
се слагат около цветето. Останалите парчета от зелената чушка може да се
добавят към салатата.