Салата Лилаво цвете
Салатата може да има друга основа.
Продукти:
1 домат;
1 глава червен лук;
1 зелена чушка;
100 г бяло саламурено сирене
Олио и сол на вкус.
Начин на приготвяне:
Първо се прави цветето. Червеният лук се почиства, бели се горната кора и от него се изрязват листата на венчелистчетата на цветето, както е показано на снимкта. За да е по-лесно, може да си изрежете листата предварително от пластмасова бутилка и после само да ги налагате върху лука и да изрязвате. За едно цвете се изрязват 5-6 листа от лук. За тичинка изрязвате кръгче от морков или кашкавал. От зелената чушка се измива, почиства се от семките и от нея се изрязват по три листа за всяко цвете. Цветчетата се сглобяват в тава или чиния.