Салата Червена роза

 

Продукти:

300-400 г  червени домати;

1-2 червени чушки;

1 зелена чушка за листа;

100 г бяло  саламурено  сирене;

1 глава лук (бял или червен);

Сол и олио на вкус;

Начин на приготвяне:

Първо правим розата. Тя се изрязва с нож от кората на домата, както е показано на снимката. Доматите трябва да са твърди и месести, за да се оформи роза от кората им. Навиваме обелките от домата във форма на роза и слагаме отстрани  листа изрязани от зелената  чушка. Изрезките и излишните зеленчуци може да нарежете и да добавите към салатата или да използвате в друго ястие. 

След това приготвяме салатата. Тя може да е отдруг вид. Червените чушки нарязваме  на дребно. Нарязваме лука, останалата част от доматите, слагаме всичко в купа, посоляваме, добавяме олио и разпределяме в чинии. Настъргваме отгоре сиренето на дребно ренде и сглобяваме розата върху салатата.



Популярни публикации:

Торта Котка – авторска рецепта

Торта Мече - барелеф

Кекс с краве масло и лимонов сок – авторска рецепта

Домашни бонбони от бисквити и пияни вишни

Торта Прищъпулник - авторска рецепта

Торта Самолет - втори вариант

Желе (пелте) и мармалад от дюли

Торта Футболна топка

Кекс със зарзли – авторска рецепта

Кекс с череши – авторска рецепта