Салата Червена роза
Продукти:
300-400 г червени
домати;
1-2 червени чушки;
1 зелена чушка за листа;
100 г бяло
саламурено сирене;
1 глава лук (бял или червен);
Сол и олио на вкус;
Начин на приготвяне:
Първо правим розата. Тя се изрязва с нож от кората на
домата, както е показано на снимката. Доматите трябва да са твърди и месести,
за да се оформи роза от кората им. Навиваме обелките от домата във форма на роза
и слагаме отстрани листа изрязани от зелената
чушка. Изрезките и излишните зеленчуци
може да нарежете и да добавите към салатата или да използвате в друго ястие.
След това приготвяме салатата. Тя може да е отдруг вид. Червените
чушки нарязваме на дребно. Нарязваме
лука, останалата част от доматите, слагаме всичко в купа, посоляваме, добавяме
олио и разпределяме в чинии. Настъргваме отгоре сиренето на дребно ренде и
сглобяваме розата върху салатата.