Салата Червени цветя

 

Продукти:

250 г картофи;

1 яйце;

100 г сирене;

1 червена чушка;

4-5 стръка копър;

Олио, оцет, сол на вкус.

Начин на приготвяне:

Първо се сваряват картофите и яйцето. Като се охладят, картофите и яйцето се нарязват на дребни кубчета и се поставят в купа. Добавят се нарязаното на дребно сирене и половината от копъра, после се слагат подправките и салатата се разбърква. Разпределя се в чинии.

Накрая се прави цветето: Червената чушка се нарязва на малки ромбове с равни страни. От тях се сглобяват цветя с 5-6 ромбчета, като острите им краища образуват тичинката на цветята. По средата се слага изрязано кръгче от морков или парче от жълтъка на яйцето. От останалия копър се правят дръжки и листа.


Популярни публикации:

Торта Котка – авторска рецепта

Торта Мече - барелеф

Кекс с краве масло и лимонов сок – авторска рецепта

Домашни бонбони от бисквити и пияни вишни

Торта Прищъпулник - авторска рецепта

Торта Самолет - втори вариант

Желе (пелте) и мармалад от дюли

Торта Футболна топка

Кекс със зарзли – авторска рецепта

Кекс с череши – авторска рецепта