Салата Червени цветя
Продукти:
250 г
картофи;
1 яйце;
100 г
сирене;
1 червена
чушка;
4-5 стръка
копър;
Олио, оцет,
сол на вкус.
Начин на
приготвяне:
Първо се
сваряват картофите и яйцето. Като се охладят, картофите и яйцето се нарязват на
дребни кубчета и се поставят в купа. Добавят се нарязаното на дребно сирене и
половината от копъра, после се слагат подправките и салатата се разбърква.
Разпределя се в чинии.
Накрая се
прави цветето: Червената чушка се нарязва на малки ромбове с равни страни. От
тях се сглобяват цветя с 5-6 ромбчета, като острите им краища образуват
тичинката на цветята. По средата се слага изрязано кръгче от морков или парче
от жълтъка на яйцето. От останалия копър се правят дръжки и листа.