Салата жулиени - втори вариант

 

Продукти:

1 червена или зелена чушка;

½ тиквичка;

1 морков;

3-4 зърна черен пипер;

1 дафинов лист;

1-2 скилидки чесън;

Олио, сол и оцет на вкус;

2-3 стръка пресен копър.

Начин на приготвяне:

Тиквичките, моркова и чушкити се нарязват на продълговати парчета с еднаква дължина и ширина около 0,5 см. В подсолена кипяща вода се слага 1 каф. л. сол, 1 дафинов лист, 2-3 зърна черен пипер и дръжките на копъра без да се нарязват. Първо се пускат нарязаните моркови, след тях тиквичката и след като започнат да омекват се слагат парчетата от нарязаната чушка. Чушката кипи общо 30 секунди и всичко се сваля от огъня, прецежда се и се добавят олиото, оцета, солта и чесъна намачкан с преса. Жулиените се объркват внимателно и се оставят да изстинат на стайна температура. Сервират се след като се мариноват с украса от маслини, магданоз и др.


Популярни публикации:

Торта Котка – авторска рецепта

Торта Мече - барелеф

Кекс с краве масло и лимонов сок – авторска рецепта

Домашни бонбони от бисквити и пияни вишни

Торта Прищъпулник - авторска рецепта

Торта Самолет - втори вариант

Желе (пелте) и мармалад от дюли

Торта Футболна топка

Кекс със зарзли – авторска рецепта

Кекс с череши – авторска рецепта