Салата макарони, кашкавал, колбаси и маслини
Продукти:
100 г колбас-траен;
100 г кашкавал;
200 г цветни макарони на спирали;
100 г маслини;
1 ч. л. горчица;
Сол, олио, оцет на вкус.
Начин на приготвяне:
Първо се сваряват макароните. Изцеждат се от водата и се
оставят да изстинат. През това време се нарязват на дребни парчета колбаса и
кашкавала. Маслините също се нарязват на дребно, отстранява се костилката. Всички
продукти се поставят в купа и се смесват.
Приготвя се дресинга. Смесват се 2-3 с. л. олио, 2 с. л. оцет,
1 каф. л. сол и 1 ч. л. горчица. Така приготвения дресинг се добавя към
салатата и се разбърква.