Салата макарони, кашкавал, колбаси и маслини

 

Продукти:

100 г колбас-траен;

100 г кашкавал;

200 г цветни макарони на спирали;

100 г маслини;

1 ч. л. горчица;

Сол, олио, оцет на вкус.


Начин на приготвяне:

Първо се сваряват макароните. Изцеждат се от водата и се оставят да изстинат. През това време се нарязват на дребни парчета колбаса и кашкавала. Маслините също се нарязват на дребно, отстранява се костилката. Всички продукти се поставят в купа и се смесват.

Приготвя се дресинга. Смесват се 2-3 с. л. олио, 2 с. л. оцет, 1 каф. л. сол и 1 ч. л. горчица. Така приготвения дресинг се добавя към салатата и се разбърква.


Популярни публикации:

Торта Котка – авторска рецепта

Торта Мече - барелеф

Кекс с краве масло и лимонов сок – авторска рецепта

Домашни бонбони от бисквити и пияни вишни

Торта Прищъпулник - авторска рецепта

Торта Самолет - втори вариант

Желе (пелте) и мармалад от дюли

Торта Футболна топка

Кекс със зарзли – авторска рецепта

Кекс с череши – авторска рецепта