Салата жулиени – четвърти вариант
Продукти:
1 червена чушка камби;
1 зелена чушка камби;
1 жълта чушка камби;
1 глава лук;
200 г картофи;
1-2 домата.
За дресинга:
2-3 скилидки чесън;
1 каф. л. горчица;
Сол, олио, оцет на вкус.
Начин на приготвяне:
Картофите се
сваряват, обелват и нарязват на
дребни кубчета. Чушките се измиват, почистват от семената и се нарязват на
правоъгълни парчета - жулиени. Доматите се измиват и нарязват също на
жулиени, като се използва само месестата им част. Лукът се нарязва на полумесеци. Чесънът се
намачква с преса и отделно се разбърква с подправките. Всичко се слага в купа,
добавя се дресинга и салатата се разбърква.