Салата жулиени – четвърти вариант

 

Продукти:

1 червена чушка камби;

1 зелена чушка камби;

1 жълта чушка камби;

1 глава лук;

200 г картофи;

1-2 домата.

За дресинга:

2-3 скилидки чесън;

1 каф. л. горчица;

Сол, олио, оцет на вкус.


Начин на приготвяне:

Картофите се  сваряват, обелват  и нарязват на дребни кубчета. Чушките се измиват, почистват от семената и се нарязват на правоъгълни  парчета - жулиени.  Доматите се измиват и нарязват също на жулиени, като се използва само месестата им част.  Лукът се нарязва на полумесеци. Чесънът се намачква с преса и отделно се разбърква с подправките. Всичко се слага в купа, добавя се дресинга и салатата се разбърква.


Популярни публикации:

Торта Котка – авторска рецепта

Торта Мече - барелеф

Кекс с краве масло и лимонов сок – авторска рецепта

Домашни бонбони от бисквити и пияни вишни

Торта Прищъпулник - авторска рецепта

Торта Самолет - втори вариант

Желе (пелте) и мармалад от дюли

Торта Футболна топка

Кекс със зарзли – авторска рецепта

Кекс с череши – авторска рецепта