Салата с лилав и жълт картоф
Продукти:
1 лилав картоф;
1 жълт картоф;
1 глава червен лук;
1 краставица;
100 г кашкавал;
100 г шпеков салам;
Копър и маслини за украса;
Олио, сол и оцет на вкус.
Начин на приготвяне:
Лилавият и жълтият картоф се слагат в подходяща тенджера или касерола и се варят на котлона около 20 минути докато омекнат. Веднага след това лилавият картоф трябва да се залее със студена вода, за да се охлади. След като изстинат, картофите се нарязват на дребни кубчета около 7- 8 мм.
По същия начин се нарязват салама, краставицата и
кашкавала. Лукът се нарязва на полумесеци. Всички продукти се слагат в купа и
се объркват. Добавят се подправките и салатата се сервира.