Салата моркови, картофи, салам, грах и маслини

 

Този вид салати с варени картофи, ориз, грах, месо и др. са много популярни в Русия, защото предпазват от бързо напиване с алкохол. Руснаците ги консумират с майонеза, докато ние в България ги сервираме само с олио и оцет.


Продукти:

2-3 картофа;

2 моркова;

150 г шпеков салам;

3-4 с. л. сварен грах ( може и отконсерва);

10 броя маслини;

1 глава червен лук.


За дресинга:

50 мл олио;

30 мл бял оцет;

1 с.л. горчица;

Сол на вкус;

1 каф. л. черен пипер.

Начин на приготвяне:

Грахът се сварява и се прецежда водата. Морковите и картофите се сваряват, кората се бели и се нарязват на дребни кубчета. Саламът и маслините също се нарязват на дребно. Лукът се нарязва на полумесеци. Всички продукти се слагат в купа, добавя с дресинга и салатата се разбърква.

 

 


Популярни публикации:

Торта Котка – авторска рецепта

Торта Мече - барелеф

Кекс с краве масло и лимонов сок – авторска рецепта

Домашни бонбони от бисквити и пияни вишни

Торта Прищъпулник - авторска рецепта

Торта Самолет - втори вариант

Желе (пелте) и мармалад от дюли

Торта Футболна топка

Кекс със зарзли – авторска рецепта

Кекс с череши – авторска рецепта