Салата жулиени - трети вариант
Продукти:
1 червена чушка камби;
1 зелена чушка камби;
1 жълта чушка камби;
1 глава лук;
100 г кашкавал;
150 г картофи;
100 г шунка;
100 г сирене;
1 морков;
Сол, олио, оцет на вкус;
1 каф. л. риган.
Начин на приготвяне:
Картофите се
сваряват, обелват и нарязват на
дребни кубчета. Шунката се нарязва на продълговати тънки парчета – жулиени. Кашкавалът
се нарязва на малки парчета около 0.5 см. Сиренето се нарязва на кубчета с
големина около 1 см. Чушките се измиват, почистват се от семената и се нарязват
на правоъгълни парчета. Морковите се
остъргват и се нарязват с корейски нож на тънки продълговати парчета. Лукът се
нарязва на полумесеци. Всичко се слага в купа, добавят се подправките и се
разбърква.