Салата жулиени - трети вариант

 

Продукти:

1 червена чушка камби;

1 зелена чушка камби;

1 жълта чушка камби;

1 глава лук;

100 г кашкавал;

150 г картофи;

100 г шунка;

100 г сирене;

1 морков;

Сол, олио, оцет на вкус;

1 каф. л. риган.

Начин на приготвяне:

Картофите се  сваряват, обелват  и нарязват на дребни кубчета. Шунката се нарязва на продълговати тънки парчета – жулиени. Кашкавалът се нарязва на малки парчета около 0.5 см. Сиренето се нарязва на кубчета с големина около 1 см. Чушките се измиват, почистват се от семената и се нарязват на правоъгълни  парчета. Морковите се остъргват и се нарязват с корейски нож на тънки продълговати парчета. Лукът се нарязва на полумесеци. Всичко се слага в купа, добавят се подправките и се разбърква.


Популярни публикации:

Торта Котка – авторска рецепта

Торта Мече - барелеф

Кекс с краве масло и лимонов сок – авторска рецепта

Домашни бонбони от бисквити и пияни вишни

Торта Прищъпулник - авторска рецепта

Торта Самолет - втори вариант

Желе (пелте) и мармалад от дюли

Торта Футболна топка

Кекс със зарзли – авторска рецепта

Кекс с череши – авторска рецепта