Салата жулиени – шести вариант
Продукти:
1 зелена чушка камби;
1 жълта чушка камби;
1 червена чушка камби;
1 морков;
1 глава лук;
5-6 маслини;
100 г шунка;
2 с. л. сусамово семе;
Сол, олио, оцет на вкус.
Начин на приготвяне:
Чушките се измиват, почистват се от семената и се
нарязват на правоъгълни парчета -
жулиени. Морковът се остъргва и нарязва с
корейски нож на продълговати ивици. Лукът
се реже на тънки полумесеци. Маслините се нарязват на дребни парчета след
като им се отстрани костилката. Шунката се реже на продълговати парчета или малки кубчета. Всички зеленчуци се
слагат в купа, добавят се подправките и
се разбъркват. Накрая салатата се поръсва
със сусамово семе и се сервира.