Торта с бишкоти, сметана и извара

 

Тази торта е подходяща и за деца и бременни жени, ако се направи с безкофеиново кафе и подсладено какао.


Продукти:

3 пакета бишкоти Савоярди ( около 50-60 броя);

350 мл заквасена сметана;

300 г прясна извара;

150 г захар;

60 г краве масло;

2 с. л. какао;

1 ванилия;

1 с. л. нес кафе (разтвоимо кафе, може и безкофеиново).


Начин на приготвяне:

Първо се разбива с пасатор или блендер изварата заедно със заквасената сметана и омекналото краве масло. Добавят се захарта и ванилията. В плоска чиния или поднос се слага ринг за торта. Изрязва се най-ниската част на 20 броя бишкоти и се подреждат в кръг от вътрешната страна на ринга.  От долу се слага от крема, за да стоят прави бишкотите и да не падат.


Приготвя се нес кафето и се изсипва в дълбока чиния. След това останалите бишкоти се потапят за кратко в кафето и се подреждат в един ред на дъното на тавата. Слага се от крема, да покрие бишкотите и отново се редят бишкоти в един ред. След това пак крем, трети ред бишкоти и накрая се завършва с крем. От горе върху крема се ръси какао и тортата се слага в хладилника да се стегне за 2-3 часа. Като се извади се маха внимателно ринга. Тортата може да се украси от горе с плодове, настърган шоколад, натрошени или захаросани ядки,  и др.

 


Популярни публикации:

Торта Котка – авторска рецепта

Торта Мече - барелеф

Кекс с краве масло и лимонов сок – авторска рецепта

Домашни бонбони от бисквити и пияни вишни

Торта Прищъпулник - авторска рецепта

Торта Самолет - втори вариант

Желе (пелте) и мармалад от дюли

Торта Футболна топка

Кекс със зарзли – авторска рецепта

Кекс с череши – авторска рецепта