Салата картофи, кисели краставички и чушки, лук, колбас, маслини
Нашите салати нямат нужда от дресинг. Използвайте
туршията, киселото зеле и киселите краставички за зимните салати.
Продукти:
2-3 картофа;
100 г траен колбас;
3-4 кисели ( мариновани) краставички;
1 червена чушка от туршия (маринована);
7-8 маслини;
1 глава лук;
3-4 с. л. олио;
2 с. л. ябълков оцет или лимонов сок;
Сол на вкус.
Начин на приготвяне:
Картофите се сваряват, белят и нарязват на малки парчета.
Краставичките и червените чушки се оцеждат от марината и се нарязват на парчета
с различна форма. Колбасът се нарязва на дребно. Маслините се почистват от костилките
и също се нарязват на дребни кубчета. Лукът се нарязва на полумесеци. Всички продукти се поставят в купа и се
разбъркват. Добавя се олио, сол и оцет, колкото е необходимо според киселинността
на туршията.