Салата картофи, кисели краставички и чушки, лук, колбас, маслини

 

Нашите салати нямат нужда от дресинг. Използвайте туршията, киселото зеле и киселите краставички за зимните салати.


Продукти:

2-3 картофа;

100 г траен  колбас;

3-4 кисели ( мариновани) краставички;

1 червена чушка от туршия (маринована);

7-8 маслини;

1 глава лук;

3-4 с. л. олио;

2 с. л. ябълков оцет или лимонов сок;

Сол на вкус.


Начин на приготвяне:

Картофите се сваряват, белят и нарязват на малки парчета. Краставичките и червените чушки се оцеждат от марината и се нарязват на парчета с различна форма. Колбасът се нарязва на дребно. Маслините се почистват от костилките и също се нарязват на дребни кубчета. Лукът се нарязва на полумесеци. Всички продукти се поставят в купа и се разбъркват. Добавя се олио, сол и оцет, колкото е необходимо  според киселинността на туршията.


Популярни публикации:

Торта Котка – авторска рецепта

Торта Мече - барелеф

Кекс с краве масло и лимонов сок – авторска рецепта

Домашни бонбони от бисквити и пияни вишни

Торта Прищъпулник - авторска рецепта

Торта Самолет - втори вариант

Желе (пелте) и мармалад от дюли

Торта Футболна топка

Кекс със зарзли – авторска рецепта

Кекс с череши – авторска рецепта