Салата жулиени – седми вариант

 

Салатата се прави с мариновани зеленчуци  или със зеленчуци от туршия.


Продукти:

1 зелена чушка камби;

1 жълта чушка камби;

1 червена чушка камби;

1 морков;

100 г кашкавал;

Сол, олио, оцет на вкус.



Начин на приготвяне:

Чушките се измиват, почистват се от семената и се нарязват на правоъгълни  парчета - жулиени.  Морковът се остъргва и нарязва с корейски нож на продълговати ивици. Кашкавалът се нарязва на продълговати  парчета.  Всички зеленчуци се слагат в купа,  добавят се подправките в зависимост от солеността и киселинността на зеленчуците, и се разбъркват.  


Популярни публикации:

Торта Котка – авторска рецепта

Торта Мече - барелеф

Кекс с краве масло и лимонов сок – авторска рецепта

Домашни бонбони от бисквити и пияни вишни

Торта Прищъпулник - авторска рецепта

Торта Самолет - втори вариант

Желе (пелте) и мармалад от дюли

Торта Футболна топка

Кекс със зарзли – авторска рецепта

Кекс с череши – авторска рецепта