Салата макарони, кисели краставички и чушки, лук, червено зеле, моркови
Според мен в българската кухня няма нужда от дресинг. По-добре е да се използва туршията, киселото зеле и киселите краставички за зимните салати.
Продукти:
50 г макарони;
2 листа червено зеле;
2-3 кисели ( мариновани) краставички;
1 червена чушка от туршия (маринована);
1 морков от туршия;
1 глава лук;
3-4 с. л. олио;
2 с. л. ябълков оцет или лимонов сок;
Сол на вкус.
Начин на приготвяне:
Макароните се
сваряват до готовност и се оцеждат от водата. Добавя се 2 с. л. олио и се
разбъркват няколко пъти през определени интервали, за да не се слепват. Краставичките,
моркова и червените чушки се оцеждат от марината и се нарязват на дребни парчета
с различна форма. Червеното зеле се нарязва на дребно, а лукът на полумесеци. Всички
продукти се поставят в купа и се разбъркват. Добавя се олио, сол и оцет,
колкото е необходимо според киселинността на туршията.