Салата макарони, кисели краставички и чушки, лук, червено зеле, моркови


 Според мен в българската кухня няма нужда от дресинг. По-добре е да се използва туршията, киселото зеле и киселите краставички за зимните салати.


Продукти:

50 г макарони;

2 листа червено зеле;

2-3 кисели ( мариновани) краставички;

1 червена чушка от туршия (маринована);

1 морков от туршия;

1 глава лук;

3-4 с. л. олио;

2 с. л. ябълков оцет или лимонов сок;

Сол на вкус.


Начин на приготвяне:

Макароните  се сваряват до готовност и се оцеждат от водата. Добавя се 2 с. л. олио и се разбъркват няколко пъти през определени интервали, за да не се слепват. Краставичките, моркова и червените чушки се оцеждат от марината и се нарязват на дребни парчета с различна форма. Червеното зеле се нарязва на дребно, а лукът на полумесеци. Всички продукти се поставят в купа и се разбъркват. Добавя се олио, сол и оцет, колкото е необходимо  според  киселинността на туршията.

 

 

Популярни публикации:

Торта Котка – авторска рецепта

Торта Мече - барелеф

Кекс с краве масло и лимонов сок – авторска рецепта

Домашни бонбони от бисквити и пияни вишни

Торта Прищъпулник - авторска рецепта

Торта Самолет - втори вариант

Желе (пелте) и мармалад от дюли

Торта Футболна топка

Кекс със зарзли – авторска рецепта

Кекс с череши – авторска рецепта