Салата с червено зеле, моркови, яйца, чушки и месо

 

Продукти:

200 г червено зеле, прясно или от консерва (мариновано);

100 г пушено пуешко месо (колбас, свинско, пилешко месо);

2 яйца;

1  морков;

2 зелени чушки;

Сол, оцет и олио на вкус.


Начин на приготвяне:

Първо се нарязва червената зелка на дребно, намачква се с ръка да омекне и се маринова. В 1 ч. ч. кипяща вода се слагат 2 щипки сол, 2-3 зърна черен пипер, 1  дафинов лист, 1 с. л. олио и 1 с. л. оцет. С водата се залива зелето и по желание отделно може да се направи същата марина за моркова. Престоява поне 2-3 часа и започва да се прави салатата.

Яйцата се сваряват, белят се и се настъргват на ренде.  Чушките и месото се нарязват на дребни парченца. Морковът се настъргва на едро ренде. Към продуктите се добавя сол, оцет и олио ако е необходимо. След това започва да се реди салатата.

В центъра на чинията се слага първо червеното зеле и се подрежда в полу- спираловидна форма.  До него се нареждат в тънък слой настърганите яйца, после морковите, чушките и накрая месото.    


Популярни публикации:

Торта Котка – авторска рецепта

Торта Мече - барелеф

Кекс с краве масло и лимонов сок – авторска рецепта

Домашни бонбони от бисквити и пияни вишни

Торта Прищъпулник - авторска рецепта

Торта Самолет - втори вариант

Желе (пелте) и мармалад от дюли

Торта Футболна топка

Кекс със зарзли – авторска рецепта

Кекс с череши – авторска рецепта