Салата моркови, червено зеле, краставици, кашкавал
За основа на салатата може да се направи картофено пюре, варен ориз, салата Кенар от зеле, моркови, майонеза или друга.
Продукти:
1 морков;
2 с. л. мариновано червено зеле;
50 г кашкавал;
1/3 краставичка;
Сол, олио, оцет на вкус.
Начин на приготвяне:
Основната салата се поставя в подходяща чиния и се
покрива с настърган на дребно кашкавал.
От страни се нареждат парченца краставички нарязани на кръгчета. Прави
се концентричен кръг между краставиците и центъра на салатата с настъргано
червено зеле и моркови. В центъра на слатата се поставя цвете от морков, направено
с острилка за зеленчуци. Първо се
остъргва моркова с корейски нож, за да стане на ивици както е показано на снимкатаа и после се изрязва цветето с
острилката. Поставя се в центъра на салатата. Ако нямате възможност да
направите такова цвете, направете го от маслини или нарязани на кръгчета
моркови.