Салата моркови, червено зеле, краставици, кашкавал

 

За основа на салатата може да се направи картофено пюре, варен ориз, салата Кенар от зеле, моркови, майонеза  или друга.



Продукти:

1 морков;

2 с. л. мариновано червено зеле;

50 г кашкавал;

1/3 краставичка;

Сол, олио, оцет на вкус.




Начин на приготвяне:

Основната салата се поставя в подходяща чиния и се покрива с настърган на дребно кашкавал.  От страни се нареждат парченца краставички нарязани на кръгчета. Прави се концентричен кръг между краставиците и центъра на салатата с настъргано червено зеле и моркови. В центъра на слатата се поставя цвете от морков, направено с острилка за зеленчуци.  Първо се остъргва моркова с корейски нож, за да стане на ивици както е показано на  снимкатаа и после се изрязва цветето с острилката. Поставя се в центъра на салатата. Ако нямате възможност да направите такова цвете, направете го от маслини или нарязани на кръгчета моркови.

 


Популярни публикации:

Торта Котка – авторска рецепта

Торта Мече - барелеф

Кекс с краве масло и лимонов сок – авторска рецепта

Домашни бонбони от бисквити и пияни вишни

Торта Прищъпулник - авторска рецепта

Торта Самолет - втори вариант

Желе (пелте) и мармалад от дюли

Торта Футболна топка

Кекс със зарзли – авторска рецепта

Кекс с череши – авторска рецепта