Салата от моркови, бяло и червено зеле - първи вариант

 

Продукти:

2 моркова;

2 с. л. мариновано червено зеле;

150 г бяло зеле;

Сол, олио, оцет на вкус.

За основа на салатата може да се направи картофено пюре, варен ориз, салата Кенар или друга.



Начин на приготвяне:

Морковите се измиват, белят и се бланшират за 1 минута в кипяща вода. Зелето се нарязва на дребно. От едининя морков се прави цвете с острилка за зеленчуци, а от листата на зелето се оформя цвете като се изрязва една тънка лента от меката част на едно листо и се навива на руло.

Основната салата се поставя в чиния с форма на елипса. Първо се прави S образната извивка от червеното мариновано зеле. После  в едната половина се поставя ситно нарязаното бяло зеле, а в другата половина – настърганите на дребно моркови. В противоположните краица се поставят цветчетата , като това от моркова се слага в половинката със зеле, а цветето от зеле се  поставя в половинката с моркови.


Популярни публикации:

Торта Котка – авторска рецепта

Торта Мече - барелеф

Кекс с краве масло и лимонов сок – авторска рецепта

Домашни бонбони от бисквити и пияни вишни

Торта Прищъпулник - авторска рецепта

Торта Самолет - втори вариант

Желе (пелте) и мармалад от дюли

Торта Футболна топка

Кекс със зарзли – авторска рецепта

Кекс с череши – авторска рецепта