Салата от моркови, бяло и червено зеле – втори вариант



Продукти:

2 моркова;

5 с. л. мариновано червено зеле;

200 г бяло зеле;

Сол, олио, оцет на вкус.



Начин на приготвяне:

Морковите се измиват, белят и се бланшират за 1-2 минути в кипяща вода. След като се охладят се настъргват на ренде, добавят се солта и подправките. От единия морков се изрязва цвете с помощта на острилка за зеленчуци. Бялото зеле се нарязва на дребно, намачква се и също му се слагат подправките. Маринованото зеле се оцежда от марината и му се добавя само олио.

Салата се прави в чиния с форма на елипса. Първо се прави извивката от червеното мариновано зеле по посочения начиин като се започва от центъра на чинията и се върви към периферията.

Ивицата от червено зеле трябва да е еднакво дебела и на равно разстояние от съседните части на ивицата.След това се прави втора такава ивица от бяло зеле и накрая от морковите. В средата на салатата се поставя цветето от морков.


Популярни публикации:

Торта Котка – авторска рецепта

Торта Мече - барелеф

Кекс с краве масло и лимонов сок – авторска рецепта

Домашни бонбони от бисквити и пияни вишни

Торта Прищъпулник - авторска рецепта

Торта Самолет - втори вариант

Желе (пелте) и мармалад от дюли

Торта Футболна топка

Кекс със зарзли – авторска рецепта

Кекс с череши – авторска рецепта