Салата Пеперуда - авторска рецепта



 Продукти:

3 картофа;

2 кисели краставички;

200 г червено зеле – мариновано;

200 г бяло зеле;

100 г моркови;

3-4 черни маслини;

Сол, лимонов сок, черен пипер  и олио на  вкус.


Начин на приготвяне:

Първо се изрязва пеперуда от хартия според размера на чинията. Очертават се контурите на пеперудата с майонеза.  След това се сваряват картофите, белят се и се намачкват на пюре. Добавя им се сол, черен пипер на вкус. Разпределя се пюрето в чинията според очертанията на пеперудата. След това се нарязват киселите  краставички на кръгчета, а всяко кръгче на половина. Нареждат се около очертанията на пеперудата. Върху картофеното пюре се слага една тънка ивица от маринованото червено зеле. Бялото зеле се нарязва на дребно, намачква се с ръце, добавят му се подправки и от него се прави втора ивица от зеле. В най-широката част на крилете се слага малко настърган на дребно ренде морков във форма на кръг. Изрязват се четири малки кръгчета от моркова с еднаква големина и се слагат върху бялото зеле. Върху кръгчето от морков се слага изрязано кръгче от черна маслина, но така, че да е по-малко от кръгчето с  настъргани моркови. Тялото се прави от нарязани на продълговати парчета черни маслини. За пипала се отразват дръжки от магданоз.

 

 


Популярни публикации:

Торта Котка – авторска рецепта

Торта Мече - барелеф

Кекс с краве масло и лимонов сок – авторска рецепта

Домашни бонбони от бисквити и пияни вишни

Торта Прищъпулник - авторска рецепта

Торта Самолет - втори вариант

Желе (пелте) и мармалад от дюли

Торта Футболна топка

Кекс със зарзли – авторска рецепта

Кекс с череши – авторска рецепта