Салата с краставици, зеле и моркови

 

Това е много лесна салата, която всяка домакиня може да направи в дома си.


Продукти:

300 г бяло главесто зеле;

200 г моркови;

300 г краставици;

Сол, олио и оцет на вкус;

Копър по желание.


Начин на приготвяне:

Зелето се настъргва или се нарязва на дребно.  Морковите се белят, остъргва се кората и се настъргват на едро ренде. 1/3 от краставиците се нарязват на дребно и се слагат в купа с настърганото зеле и морковите.  Добавят се подправките и салатата се разбъква.  Останалата краставица се нарязва на тънки кръгчета.

В средата на чинията се поставя нарязаната салата от зеле, моркови и краставици, а по периферията на чинията се нареждат нарязаните на кръгчета краставици. От шест тънки кръгчета се оформя роза и се слага в средата на салатата.

 


Популярни публикации:

Торта Котка – авторска рецепта

Торта Мече - барелеф

Кекс с краве масло и лимонов сок – авторска рецепта

Домашни бонбони от бисквити и пияни вишни

Торта Прищъпулник - авторска рецепта

Торта Самолет - втори вариант

Желе (пелте) и мармалад от дюли

Торта Футболна топка

Кекс със зарзли – авторска рецепта

Кекс с череши – авторска рецепта