Салата с краставици, зеле и моркови
Това е много лесна салата, която всяка домакиня може да
направи в дома си.
Продукти:
300 г бяло главесто зеле;
200 г моркови;
300 г краставици;
Сол, олио и оцет на вкус;
Копър по желание.
Начин на приготвяне:
Зелето се настъргва или се нарязва на дребно. Морковите се белят, остъргва се кората и се
настъргват на едро ренде. 1/3 от краставиците се нарязват на дребно и се слагат
в купа с настърганото зеле и морковите.
Добавят се подправките и салатата се разбъква. Останалата краставица се нарязва на тънки
кръгчета.
В средата на чинията се поставя нарязаната салата от
зеле, моркови и краставици, а по периферията на чинията се нареждат нарязаните
на кръгчета краставици. От шест тънки кръгчета се оформя роза и се слага в
средата на салатата.