САЛАТА ТАРАЛЕЖ

 

Продукти:

3-4 картофа;

40 мг краве масло;

сол;

100 г извара;

50 г кашкавал;

1-2 маслини;

солени пръчици (солети);

пастет от маслини;

червена чушка.



Начин на приготвяне:

Картофите се сваряват. Като изстинат се обелват и се намачкват като за пюре. Добавя се сол и разтопено краве масло. Накрая  се добавя  изварата и се разбърква докато стане еднородна смес. По желание може да се сложи черен пипер на вкус. 



Картофената смес се оформя като капка в чинията. Острият край, който е муцуната на таралежа, се поръсва с настърган на дребно ренде кашкавал. От черни или кафяви маслини се изрязват очи и от червена чушка се изрязва муцуна под форма на триъгълник. Останалата част от таралежа се покрива с пастет от маслини или намачкани на пюре меки черни или кафяви маслини. Накрая се набождат солени пръчици (солети), които трябва да стърчат не повече от 3 см.



Популярни публикации:

Торта Котка – авторска рецепта

Торта Мече - барелеф

Кекс с краве масло и лимонов сок – авторска рецепта

Домашни бонбони от бисквити и пияни вишни

Торта Прищъпулник - авторска рецепта

Торта Самолет - втори вариант

Желе (пелте) и мармалад от дюли

Торта Футболна топка

Кекс със зарзли – авторска рецепта

Кекс с череши – авторска рецепта