САЛАТА ЛИСИЦА - авторска рецепта

 

Продукти:

5-6 варени картофа;

200 г извара;

60 мг краве масло;

Сол на вкус;

1 каф. л. черен пипер;

100 г сирене Чедър;

1 маслина;

червена чушка.

Начин на приготвяне:

Сваряват се картофите без да се белят. Оставят се да изстинат, обелват се, добавя се солта и разтопеното краве масло. Объркват се докато стане еднородна смес. Първо се оформя тялото на лисицата, после главата и накрая опашката.

Ако очаквате гости или има в семейството хора, които трябва да ядат картофи в ограничено количество, част от салатата може да направите с извара и картофи по равни части. Аз направих опашката от извара и картофи. Излишното поставих върху гърба и главата на лисицата.  
Повече информация за диетично хранене влезте в блог:
https://novidieti.blogspot.com/

Най-трудно се оформя главата. Лисицата има остра и дълга муцуна. Изрежете два равнобедрени триъгълника за уши от кашкавал и ги поставете на вашата скулптура. После изрежете от маслини кръгчета за очи и накрая едно парче от червена чушка за върха на муцуната. 

Накрая настържете кашкавала на дребно ренде и посипете с него лисицата.




Популярни публикации:

Торта Котка – авторска рецепта

Торта Мече - барелеф

Кекс с краве масло и лимонов сок – авторска рецепта

Домашни бонбони от бисквити и пияни вишни

Торта Прищъпулник - авторска рецепта

Торта Самолет - втори вариант

Желе (пелте) и мармалад от дюли

Торта Футболна топка

Кекс със зарзли – авторска рецепта

Кекс с череши – авторска рецепта