САЛАТА ЛИСИЦА - авторска рецепта
Продукти:
5-6 варени картофа;
200 г извара;
60 мг краве масло;
Сол на вкус;
1 каф. л. черен пипер;
100 г сирене Чедър;
1 маслина;
червена чушка.
Начин на приготвяне:Сваряват се картофите без да се белят. Оставят се да изстинат, обелват се, добавя се солта и разтопеното краве масло. Объркват се докато стане еднородна смес. Първо се оформя тялото на лисицата, после главата и накрая опашката.
Ако очаквате гости или има в семейството хора, които трябва да ядат картофи в ограничено количество, част от салатата може да направите с извара и картофи по равни части. Аз направих опашката от извара и картофи. Излишното поставих върху гърба и главата на лисицата.
Повече информация за диетично хранене влезте в блог:
https://novidieti.blogspot.com/
Най-трудно се оформя главата. Лисицата има остра и дълга муцуна. Изрежете два равнобедрени триъгълника за уши от кашкавал и ги поставете на вашата скулптура. После изрежете от маслини кръгчета за очи и накрая едно парче от червена чушка за върха на муцуната.
Накрая настържете кашкавала на дребно ренде и посипете с него лисицата.