Салата Крава

 

Продукти:

300 г извара;

360 г заквасена сметана;

1 ч. ч. натрошено сирене;

2 червени чушки, печени и белени;

50 г кашкавал;

50 г шунка или друо пушено месо или колбас;

2 черни маслини;

1 ч.л. копър;

3 скилидки чесън;

40 г краве масло;

Магданоз за украса.

Начин на приготвяне:

Първо нарисувайте кравата и сравнете рисунката с размера на чинията. След това измерете с конец обиколката на главата и изрежете парче алуминиево фолио с 5 см по-голямо, нагънете фолиото по дължина и го направете на ринг. Оформете главата с фолиото и я поставете в чинията.  Тази салата не е стегната и може да се разтече без ринг.

Разбъркайте сиренето, сметаната и изварата. Добавете копъра и пресования чесън, прибавете разтопеното краве масло и пасирайте, за да се разбият бучките и да стане еднородна маса.

След това сложете нарязаната на дребно червена чушка и разбъркайте с лъжица. Изсипете сместта във формата от фолио и я разпределете равномерно. Притиснете хубаво сместта и я дооформете. Покрийте със стреч фолио и оставете в хладилника да се стегне.

През това време изрежете от шунка или пушено месо ушите и муцуната, като предварително сте ги начертали на хартия и изрязали. От кашкавала изрежете рогата. Сложете ги до главата без да махате ринга от алуминиево фолио. Настържете останалия кашкавал на дребно ренде и посипете лицето на кравата с настъргания кашкавал. Изрежете две кръгчета от маслини и поставете за очи. Настържете на едро ренде малко кашкавал и го поставете между рогата като козина. Махнете алуминиевото фолио преди да сервирате.

Ако искате да ви е стегната салатата трябва да добавите вместо краве масло – 40 мг желатин. Приготвяте го според указанията на опаковката и го изсипвате в салатата. 



Популярни публикации:

Торта Котка – авторска рецепта

Торта Мече - барелеф

Кекс с краве масло и лимонов сок – авторска рецепта

Домашни бонбони от бисквити и пияни вишни

Торта Прищъпулник - авторска рецепта

Торта Самолет - втори вариант

Желе (пелте) и мармалад от дюли

Торта Футболна топка

Кекс със зарзли – авторска рецепта

Кекс с череши – авторска рецепта