Сладки шишарки
Продукти:
1 пакет бисквити обикновени от 200 г;
60 мг краве масло;
½ ч. ч пудра захар;
25 мл прясно мляко или вода;
1 ванилия;
1 с. л. какао с куп;
30 г шоколад;
1 пакет зърнена закуска (мюсли) „Шоколадови миди“ или „Полусферички“ за люспи.
Начин на приготвяне:
Бисквитите се натрошават на прах в блендер, може с чукче или дървен предмет след като се сложат в плик. Изсипват се в купа. Добавя се захарта, ванилията, какаото и се разбъркват. Затопля се млякото с маслото и шоколада докато се разтопят и всичко се излива в купата при натрошените бисквити. Разбърква се добре. При необходимост се добавя още малко топла вода или прясно мляко. Трябва да стане тесто като пластелин.
Слагате удобни хирургични ръкавици или измивате ръцете си много добре и започвате да оформяте конусчета от тестото с големина на шишарка. Подреждате ги в чиния и след това отваряте плика с полусферичките и започвате да слагате люспите от горе на долу докато заприлича на шишарка.
Накрая завивате шишарките със стреч фолио и ги слагате в хладилника за около 2 часа докато се стегне тестото от бисквитите. Преди да ги сервирате ги разопаковате и може да ги поръсите с кокосови стърготини или пудра захар.
Може да направите и бели шишарки с бели полусферички без да слагате какао в тестото, а само бял шоколад.