Мики Маус в силиконова форма

 

Продукти:

1 пакет бисквити обикновени от 200 г;

1 пакет шоколадови бисквити 200 г;

Настъргана кора от един портокал;

125 мг краве масло;

½ ч. ч пудра захар;

1 ванилия;

50 мл прясно мляко или вода;

50 г бял шоколад;

Жълти и червени кокосови стърготини;

1 с.л. олио;

1 ч.л.  какао.

Начин на приготвяне:

Силиконовата форма на Мики Маус трябва да е измита предварително и изсушена. Намазва се с тънък слой растителна мазнина.

Бисквитите се натрошават на дребни парчета. Изсипват се в купа. Добавя се захарта, настъргания портокал, ванилията и се разбъркват.  Затопля се млякото с маслото и шоколада докато се разтопят и всичко се излива в купата при натрошените бисквити. Разбърква се добре. При необходимост се добавя още малко топла вода или прясно мляко. Трябва да стане твърдо тесто.

Тестото се излива в силиконовата форма, покрива се отгоре със стреч фолио и се оставя да престои 2 часа в хладилника докато се стегне. След това внимателно се изважда бисквитената торта от силикона, като предварително се пропусне въздух от страни. Обръща се върху чиния и после с четка за рисуване и  какао се оформят зениците, носа и челото. С цветни червени кокосови стърготини се оформя устата според очертанията на силиконовата форма и с жълти кокосови стърготини очите.

 


Популярни публикации:

Торта Котка – авторска рецепта

Торта Мече - барелеф

Кекс с краве масло и лимонов сок – авторска рецепта

Домашни бонбони от бисквити и пияни вишни

Торта Прищъпулник - авторска рецепта

Торта Самолет - втори вариант

Желе (пелте) и мармалад от дюли

Торта Футболна топка

Кекс със зарзли – авторска рецепта

Кекс с череши – авторска рецепта