Мики Маус в силиконова форма
Продукти:
1 пакет бисквити
обикновени от 200 г;
1 пакет шоколадови
бисквити 200 г;
Настъргана кора от
един портокал;
125 мг краве масло;
½ ч. ч пудра захар;
1 ванилия;
50 мл прясно мляко
или вода;
50 г бял шоколад;
Жълти и червени
кокосови стърготини;
1 с.л. олио;
1 ч.л. какао.
Начин на приготвяне:
Силиконовата форма на
Мики Маус трябва да е измита предварително и изсушена. Намазва се с тънък слой
растителна мазнина.
Бисквитите се
натрошават на дребни парчета. Изсипват се в купа. Добавя се захарта, настъргания
портокал, ванилията и се разбъркват.
Затопля се млякото с маслото и шоколада докато се разтопят и всичко се излива в купата при
натрошените бисквити. Разбърква се добре. При необходимост се добавя още малко
топла вода или прясно мляко. Трябва да стане твърдо тесто.
Тестото се излива в
силиконовата форма, покрива се отгоре със стреч фолио и се оставя да престои 2
часа в хладилника докато се стегне. След това внимателно се изважда
бисквитената торта от силикона, като предварително се пропусне въздух от страни.
Обръща се върху чиния и после с четка за рисуване и какао се оформят зениците, носа и челото. С
цветни червени кокосови стърготини се оформя устата според очертанията на силиконовата
форма и с жълти кокосови стърготини очите.