Салата от домати и яйчен пастет
Продукти за две порции:
2-3 червени
домата;
1 малък
картоф;
3 сварени
яйца;
3 с. л.
майонеза;
1 ч. л.
горчица;
Сол, черен
пипер на вкус;
2-3 скилидки
чесън намачкани с преса;
Маслини за
украса по желание.
Начин на
приготвяне:
Първо се
сварява картофа, бели се и се настъргва на дребно ренде. После се варят яйцата,
охлаждат се, белят се и също се настъргват на дребно ренде. Добавя се чесъна
намачкан с преса, черния пипер, горчицата и майонезата. Всичко се разбърква до
еднородна смес. Може да се добави лимонов сок или оцет по желание. Сместта
трябва да стане гъста и еластична, за да може да премине през шприц.
Доматите се
режат на кръгчета и се нареждат в подходяща чиния. Посоляват се леко отгоре и
върху тях се шприцова яйчената смес. Салатата се украсява се по желание с маслини, копър или
магданоз.