Салата от домати и яйчен пастет

 

Продукти за две порции:

2-3 червени домата;

1 малък картоф;

3 сварени яйца;

3 с. л. майонеза;

1 ч. л. горчица;

Сол, черен пипер на вкус;

2-3 скилидки чесън намачкани с преса;

Маслини за украса по желание.

Начин на приготвяне:

Първо се сварява картофа, бели се и се настъргва на дребно ренде. После се варят яйцата, охлаждат се, белят се и също се настъргват на дребно ренде. Добавя се чесъна намачкан с преса, черния пипер, горчицата и майонезата. Всичко се разбърква до еднородна смес. Може да се добави лимонов сок или оцет по желание. Сместта трябва да стане гъста и еластична, за да може да премине през шприц.

Доматите се режат на кръгчета и се нареждат в подходяща чиния. Посоляват се леко отгоре и върху тях се шприцова яйчената смес. Салатата се украсява се по желание с маслини, копър или магданоз.

 


Популярни публикации:

Торта Котка – авторска рецепта

Торта Мече - барелеф

Кекс с краве масло и лимонов сок – авторска рецепта

Домашни бонбони от бисквити и пияни вишни

Торта Прищъпулник - авторска рецепта

Торта Самолет - втори вариант

Желе (пелте) и мармалад от дюли

Торта Футболна топка

Кекс със зарзли – авторска рецепта

Кекс с череши – авторска рецепта