Мъжка торта



 Тази торта може да се направи от почти всички видове блатове. Трябва да се опекат два блата в голямата тава на печката.

Продукти за блата:

5 яйца;

1 ч. ч. захар;

125 г краве масло;

3 с. л. олио;

200 мл прясно мляко;

3 ч. ч. брашно пресято (чашата е от 200 мл;

1 ванилия;

1 бакпулвер;

1/3 пакетче амонячна сода;

2 с. л. какао.

Начин на приготвяне:

Омекналото масло се разбива със захарта и олиото до побеляване. Отделят се жълтъците от белтъците и жълтъците се добавят един по един при непрекъснато бъркане. Добавя се постепенно и прясното мляко. Брашното се пресява и към него се добавя бакпулвера, содата и ванилията. Накрая се слагат и разбитите на сняг белтъци. Тестото се разделя на две и в едната половина се добавя какаото- пресято. Тавата се покрива с хартия за печене и блатовете се пекат на 200 градуса в предварително загрята фурна до суха клечка.

Продукти за крема:

1 л прясно мляко;

5-6 с. л. брашно;

½ ч. ч. захар;

1 ванилия;

125 г краве масло;

Начин на приготвяне на крема:

В 300 мл от млякото се разбъркват брашното и ванилията. Останалата част от млякото се загрява на котлона. Като заври постепенно се излива сместта с брашното при непрекъснато бъркане, добавя се захарта и като се сгъсти се слага кравето  масло, бърка се докато се разтопи.

Като изстинат, блатовете на тортата се разрязват на две половини. По предварително нарисувана схема се изрязват талията, деколтето и краката. Трябва да има и две еднакви купички или чашки за кафе с полусферична форма. Покрива се дъното на чашките със стреч фолио или алуминиево фолио, нарязват се изрезките от тортата и се слагат с малко крем в чашките. От тях се правят гърдите.

Отрязаните парчета блат се съединяват с крема. Чашите за гърдите не се покриват отгоре, а се залепват за блата на мястото определено за гърди. Тортата се оставя за една нощ в хадилника да се стегне.

Маслен крем:

125 г краве масло;

225 г пудра захар;

2 ч. л. прясно мляко

1 ванилия.

Начин наприготвяне.

Омекналото масло се разбива с миксер и постепенно се добавят пудрата захар и останалите продукти.

На другия ден тортата се почиства от крема върху блатовете и се намазва с маслен крем. С него се измазва цялата торта. Останалия крем се оцветява със сладкарска боя и се шприцоват сутиена и бикините.

 

Популярни публикации:

Торта Котка – авторска рецепта

Торта Мече - барелеф

Кекс с краве масло и лимонов сок – авторска рецепта

Домашни бонбони от бисквити и пияни вишни

Торта Прищъпулник - авторска рецепта

Торта Самолет - втори вариант

Желе (пелте) и мармалад от дюли

Торта Футболна топка

Кекс със зарзли – авторска рецепта

Кекс с череши – авторска рецепта