Мъжка торта
Тази торта може да се направи от почти всички видове блатове. Трябва да се опекат два блата в голямата тава на печката.
Продукти за
блата:
5 яйца;
1 ч. ч.
захар;
125 г краве
масло;
3 с. л.
олио;
200 мл
прясно мляко;
3 ч. ч.
брашно пресято (чашата е от 200 мл;
1 ванилия;
1 бакпулвер;
1/3 пакетче
амонячна сода;
2 с. л.
какао.
Начин на
приготвяне:
Омекналото
масло се разбива със захарта и олиото до побеляване. Отделят се жълтъците от
белтъците и жълтъците се добавят един по един при непрекъснато бъркане. Добавя се
постепенно и прясното мляко. Брашното се пресява и към него се добавя
бакпулвера, содата и ванилията. Накрая се слагат и разбитите на сняг белтъци.
Тестото се разделя на две и в едната половина се добавя какаото- пресято. Тавата
се покрива с хартия за печене и блатовете се пекат на 200 градуса в
предварително загрята фурна до суха клечка.
Продукти за
крема:
1 л прясно
мляко;
5-6 с. л.
брашно;
½ ч. ч.
захар;
1 ванилия;
125 г краве
масло;
Начин на
приготвяне на крема:
В 300 мл от
млякото се разбъркват брашното и ванилията. Останалата част от млякото се
загрява на котлона. Като заври постепенно се излива сместта с брашното при
непрекъснато бъркане, добавя се захарта и като се сгъсти се слага кравето масло, бърка се докато се разтопи.
Като
изстинат, блатовете на тортата се разрязват на две половини. По предварително
нарисувана схема се изрязват талията, деколтето и краката. Трябва да има и две
еднакви купички или чашки за кафе с полусферична форма. Покрива се дъното на
чашките със стреч фолио или алуминиево фолио, нарязват се изрезките от тортата и
се слагат с малко крем в чашките. От тях се правят гърдите.
Отрязаните
парчета блат се съединяват с крема. Чашите за гърдите не се покриват отгоре, а
се залепват за блата на мястото определено за гърди. Тортата се оставя за една
нощ в хадилника да се стегне.
Маслен крем:
125 г краве
масло;
225 г пудра
захар;
2 ч. л.
прясно мляко
1 ванилия.
Начин наприготвяне.
Омекналото
масло се разбива с миксер и постепенно се добавят пудрата захар и останалите продукти.
На другия
ден тортата се почиства от крема върху блатовете и се намазва с маслен крем. С
него се измазва цялата торта. Останалия крем се оцветява със сладкарска боя и
се шприцоват сутиена и бикините.