Мезе Творчески хаос

 

Не винаги украсата ви на храна ще стане сполучлива. Това не зависи само от вас, а и от качеството на продуктите, които сте купили. Понякога може и фантазията ви да не проработи. Разбира се, че няма да хвърляте храната. Тук ви предлагам една такова мезе. Кашкавалът започна да се цепи при рязането и го нарязах на триъгълни парчета. 

Продукти:

100 г кашкавал;

50 г варено-пушено месо.

Начин на приготвяне:

Месото трябва да бъде нарязано на слайсове. На дъска за рязане изрязвате парчетата месо на правоъгълници.


После ги прегъвате на две по дължина и нарязвате вътрешната им част на тънки ивици  без да достигате до ръба. След това завивате на руло ненарязаната част от парчето на цветето по показания начин. За да се закрепи, може да го забодете в началото с клечка за зъби. Изрезките от месото нарязвате на произволни парчета и ги слагате в чинията. След това с къдрав нож правите формички от кашкавала. Аз го нарязах на триъгълници, защото в такава форма се разцепи кашкавала. Подреждате продуктите в чиния и с кашкавала закрепвате ръба на цветчетата от месо, на които предварително сте извадили клечките за зъби.



Популярни публикации:

Торта Котка – авторска рецепта

Торта Мече - барелеф

Кекс с краве масло и лимонов сок – авторска рецепта

Домашни бонбони от бисквити и пияни вишни

Торта Прищъпулник - авторска рецепта

Торта Самолет - втори вариант

Желе (пелте) и мармалад от дюли

Торта Футболна топка

Кекс със зарзли – авторска рецепта

Кекс с череши – авторска рецепта