Рулца от тиквички
Рулца от тиквички – втори вариант
Продукти:
1 тиквичка;
100 г кашкавал;
100 г свинско варено филе;
2-3 с. л. олио;
Сол на вкус;
Дървени шишчета.
Начин на приготвяне:
Тиквичката се измива и се нарязва на тънки резени с белачка за картофи или мандолина. Тънките парчета се посоляват, за да омекнат. Месото се нарязва на парчета широки колкото парчетата от тиквичката. Кашкавалът се настъргва на едро ренде.
Рулца от тиквички - първи вариант
Продукти:
1 тиквичка;
100 г сирене;
1 домат;
2-3 с. л. олио;
Сол на вкус;
Дървени шишчета.
Начин на приготвяне:
Тиквичката се измива и се нарязва на тънки резени с белачка за картофи или мандолина. Тънките парчета се посоляват, за да омекнат. Сиренето се настъргва на едро ренде. Доматите се нарязват на парчета широки около половин сантиметър и дълги колкото ширината на резените на тиквичката, като се изпозва само месестата им част.
Върху разгънато парче от тиквичка се поставя първо настърганото
сирене, а после парчета от нарязания домат. Резенът от тиквичката се навива
заедно с плънката на стегнато на руло и се забожда с шишчето. Като се сложат по
4-5 рулца на шишчетата, те се слагат в тава покрита с хартия за печене и
намазана с олио. Рулцата се пекат в предварително загрята фурна на 230 градуса
за около 20 мин.