Лилава - арт супа с червено зеле

 

Това е много лесна, но атрактивна и здравословна супа  без пържене за диета след празниците.


Продукти:

150 г червено зеле;

1 морков;

2 картофа;

40- 50 г фиде;

1 глава червен лук;

50 мл прясно мляко;

2-3 скилидки български чесън;

1 каф. л. черен пипер;

1 с. л. девесил;

1 каф. л. сминдух;

3-4 с. л. олио;

Сол на вкус.

Начин на приготвяне:

Червеното зеле се измива и нарязва на дребно. Морковът и картофите се белят и също се нарязват на дребно. Приготвя се тенджера с 3-4 л вода и като кипне се слагат зелето, картофите и морковите да се варят заедно с 1 ч. л. сол и 3-4 с. л. олио. Като започнат да омекват зеленчуците, след  20 минути се добавят нарязаните на дребно лук, чесън и една топка фиде. Ври още 15 минути, слагат се подправките и супата се сваля от огъня. При сервирането може да се подправи с прясно мляко, за да стане цветът млечно-лилав.


Популярни публикации:

Торта Котка – авторска рецепта

Торта Мече - барелеф

Кекс с краве масло и лимонов сок – авторска рецепта

Домашни бонбони от бисквити и пияни вишни

Торта Прищъпулник - авторска рецепта

Торта Самолет - втори вариант

Желе (пелте) и мармалад от дюли

Торта Футболна топка

Кекс със зарзли – авторска рецепта

Кекс с череши – авторска рецепта