Салата сърце - редена

 

Ако нямате ринг за салата, направете си ринг от гладко пластмасово шише от вода или безалкохолни напитки. Трябва да е равно и без вдлъбнатини. Изрежете кръг с височина около 7-8 см.


Продукти:

200 г гъби;

300 г картофи;

2 моркова;

50 г кашкавал;

1 яйце;

50 г майонеза;

2-3 с. л. олио

Магданоз за украса.


Начин на приготвяне:

Гъбите се измиват и нарязват на дребно. Запържват се в тиган с малко олио. Картофите се сваряват, белят и се настъргват на едро ренде. Морковите се варят около 5 мин., за да омекнат малко. Единият морков се настъргва на ренде, а вторият се настъргва с фуния спираловидно като цвете. Яйцето се сварява и жълтъкът се отделя от белтъка. Кашкавалът и белтъкът на яйцето също се настъргват на ренде. Жълтъкът се натрошава с вилицата на дребно и се смесва с кашкавала.

В ринг с форма на сърце или какъвто имате, първо се редят гъбите, слага се една с. л. майонеза, после се слагат настърганите картофи, пак 1 с. л. майонеза, след това настърганите моркови и 1 с. л. майонеза, над тях настъргания на ренде белтък на яйцето и накрая настъргания кашкавал. От горе се поставя цветето от морков. Може да  се сложи и магданоз за украса.


 


Популярни публикации:

Торта Котка – авторска рецепта

Торта Мече - барелеф

Кекс с краве масло и лимонов сок – авторска рецепта

Домашни бонбони от бисквити и пияни вишни

Торта Прищъпулник - авторска рецепта

Торта Самолет - втори вариант

Желе (пелте) и мармалад от дюли

Торта Футболна топка

Кекс със зарзли – авторска рецепта

Кекс с череши – авторска рецепта