Салата сърце - редена
Ако нямате
ринг за салата, направете си ринг от гладко пластмасово шише от вода или
безалкохолни напитки. Трябва да е равно и без вдлъбнатини. Изрежете кръг с
височина около 7-8 см.
Продукти:
200 г гъби;
300 г
картофи;
2 моркова;
50 г
кашкавал;
1 яйце;
50 г
майонеза;
2-3 с. л.
олио
Магданоз за
украса.
Начин на
приготвяне:
Гъбите се
измиват и нарязват на дребно. Запържват се в тиган с малко олио. Картофите се
сваряват, белят и се настъргват на едро ренде. Морковите се варят около 5 мин., за да омекнат малко. Единият морков се настъргва на ренде, а вторият се
настъргва с фуния спираловидно като цвете. Яйцето се сварява и жълтъкът се
отделя от белтъка. Кашкавалът и белтъкът на яйцето също се настъргват на ренде.
Жълтъкът се натрошава с вилицата на дребно и се смесва с кашкавала.
В ринг с
форма на сърце или какъвто имате, първо се редят гъбите, слага се една с. л.
майонеза, после се слагат настърганите картофи, пак 1 с. л. майонеза, след това
настърганите моркови и 1 с. л. майонеза, над тях настъргания на ренде белтък на
яйцето и накрая настъргания кашкавал. От горе се поставя цветето от морков.
Може да се сложи и магданоз за украса.