Десерт кадаиф- аламинут

 

В търговската мрежа има готов опечен кадаиф, от който може да направите десерт само за минути. Ако сте на работа по празниците и нямате време да правите сладки, този кадаиф е за Вас!


Продукти:

1 опаковка готов печен кадаиф;

850 мл вода;

850 мл захар;

1 ванилия;

1 щипка лимонтозу;

Стафиди, сушени боровинки по желание;

Натрошени на ситно орехи.


Начин на приготвяне:

Прави се класически сироп за заливка в съотношение 1:1 вода и захар. Ври 5-6 минути. Добавя се  ванилия и една щипка лимонтозу. Готовите топки кадаиф се подреждат плътно в подходяща по големина тава. По желание добавяте сушени плодове– стафиди, боровинки и др. Като се охлади сиропа до 38-40 градуса, кадаифът се залива и оставя за 1-2 часа да поеме сиропа. При поднасянето поръсвате кадаифа с натрошени орехи или други ядки.



Кадаифът  може да залеете и с прясно мляко.  При заливка  с прясно мляко се слага по-малко захар. На 850 мл прясно мляко е достатъчно да сложите 3-4 с. л. захар с куп. Правите кадаифа по следния  начин: Кипвате млякото, добавяте захарта и ванилията, оставяте го малко да се охлади и с него заливате кадаифа. Като поеме млякото,  сервирате с натрошени ядки.


Популярни публикации:

Торта Котка – авторска рецепта

Торта Мече - барелеф

Кекс с краве масло и лимонов сок – авторска рецепта

Домашни бонбони от бисквити и пияни вишни

Торта Прищъпулник - авторска рецепта

Торта Самолет - втори вариант

Желе (пелте) и мармалад от дюли

Торта Футболна топка

Кекс със зарзли – авторска рецепта

Кекс с череши – авторска рецепта