Солени топки – втори вариант
Продукти:
300 г извара;
4 с. л. майонеза;
3 яйца;
50 г кашкавал;
1 каф. л. черен пипер;
3 печени белени червени чушки;
2 с. л. сух копър;
3 с. л. смлени орехи;
2 с. л. червен пипер;
2 с. л. сусамово семе;
Сол на вкус.
Начин на приготвяне:
Яйцата се сваряват, охлаждат се, белят се и се настъргват
на ренде. Кашкавалът също се настъргва на ренде. Чушките се пекат, белят, нарязват
се на дребно и се намачкват. Изварата се слага в купа и към нея се добавят печените чушки, майонезата настърганите яйца и
кашкавал. Слага се черния пипер, сол
на вкус и по желание се добавят и
подправки като копър, червен пипер и
натрошени орехи. Всичко се разбърква и от сместта се правят топки, които се
овалват в сусамово семе, сух копър, червен пипер, смлени орехи и др. Подреждат се и се
сервират. Топките не са трайни поради кратката трайност на изварата.