Солени топки – втори вариант

 

Продукти:

300 г извара;

4 с. л. майонеза;

3 яйца;

50 г кашкавал;

1 каф. л. черен пипер;

3 печени белени червени чушки;

2 с. л. сух копър;

3 с. л. смлени орехи;

2 с. л. червен пипер;

2 с. л. сусамово семе;

Сол на вкус.

Начин на приготвяне:

Яйцата се сваряват, охлаждат се, белят се и се настъргват на ренде. Кашкавалът също се настъргва на ренде. Чушките се пекат, белят, нарязват се на дребно и се намачкват. Изварата се слага в купа и към нея се добавят  печените чушки, майонезата настърганите яйца и  кашкавал. Слага се черния пипер, сол на вкус и по желание се  добавят и подправки като копър, червен  пипер и натрошени орехи. Всичко се разбърква и от сместта се правят топки, които се овалват в сусамово семе, сух копър, червен  пипер, смлени орехи и др. Подреждат се и се сервират. Топките не са трайни поради кратката трайност на изварата.

 


Популярни публикации:

Торта Котка – авторска рецепта

Торта Мече - барелеф

Кекс с краве масло и лимонов сок – авторска рецепта

Домашни бонбони от бисквити и пияни вишни

Торта Прищъпулник - авторска рецепта

Торта Самолет - втори вариант

Желе (пелте) и мармалад от дюли

Торта Футболна топка

Кекс със зарзли – авторска рецепта

Кекс с череши – авторска рецепта