Солени хапки от бутер тесто - бързи и лесни

 



Продукти:

300 г бутер тесто готово;

30 г извара;

70 г сирене натрошено;

1 яйце.





В дълбока чиния се  счупва яйцето, добавя се натрошеното сирене, изварата и всичко се смесва. Трябва да стане гъста смес, да не се разлива.



  
Разгъва се бутер тестото. Сместта се разстила върху тестото, след това тестото се навива на руло и накрая се залепва с малко вода.



Така направеното руло се оставя за 10-15 минути във фризер или камера на хладилник, за да се стегне. 

После се нарязва на парчета около 1 см, които се слагат в тава покрита с хартия за печене.





Пекат се на 200 градуса предварително загрята фурна около 30 минути до получване на златист загар.

 

Популярни публикации:

Торта Котка – авторска рецепта

Торта Мече - барелеф

Кекс с краве масло и лимонов сок – авторска рецепта

Домашни бонбони от бисквити и пияни вишни

Торта Прищъпулник - авторска рецепта

Торта Самолет - втори вариант

Желе (пелте) и мармалад от дюли

Торта Футболна топка

Кекс със зарзли – авторска рецепта

Кекс с череши – авторска рецепта