Торта Сърце / Любовна торта
Продукти:
4 пакета
бишкоти Савоярди;
375 г сирене
Крема;
150 г захар;
3 с. л.
течен шоколад;
1 с. л. какао;
500 мл течна
сметана неподсладена ( ако е подсладена се слага само половината захар);
2 ванилии;
100 мл
прясно мляко;
50 г стафиди
(сушено грозде);
20 г сушени
червени боровинки;
40 г
шоколадови пръчици.
Начин на
приготвяне:
Първо се
разтваря желатина в 50 мл вода. Оставя се да набъбне. След това се приготвя крема.
Разбива се течната сметана с половината захар и 1 ванилия. В друга купа се
разбива Крема сиренето с останалата захар, към него се добавя течния шоколад (напр.
Нутела, лешников или друг вид), какото и останалата ванилия. След това постепенно
се добавя и разбитата сметана. Всичко се смесва до еднородна маса. Накрая набъбналия
желатин се разтваря на водна баня и се изсипва в крема. Разбърква се добре.
След това започва да се сглобява тортата. Взема се ринг за сърце, ако имате тава с падащо дъно или друг вид ринг за торта, слага се в чиния с подходяща големина като се махне дъното. Рингът се обръща така, че гладката му повърхност да е отдолу. Започвате да редите бишкотите от вътрешната страна на ринга плътно една до друга без да се потяпят в мляко, за да не се деформират. На всяка бишкота предварително се изрязва единия край, за да може да стои права до ринга.