Торта Сърце / Любовна торта

 

Продукти:

4 пакета бишкоти Савоярди;

375 г сирене Крема;

150 г захар;

3 с. л. течен шоколад;

1 с. л. какао;


40 г желтин;

500 мл течна сметана неподсладена ( ако е подсладена се слага само половината захар);

2 ванилии;

100 мл прясно мляко;

50 г стафиди (сушено грозде);

20 г сушени червени боровинки;

40 г шоколадови пръчици.


Начин на приготвяне:

Първо се разтваря желатина в 50 мл вода. Оставя се да набъбне. След това се приготвя крема. Разбива се течната сметана с половината захар и 1 ванилия. В друга купа се разбива Крема сиренето с останалата захар, към него се добавя течния шоколад (напр. Нутела, лешников или друг вид), какото и останалата ванилия. След това постепенно се добавя и разбитата сметана. Всичко се смесва до еднородна маса. Накрая набъбналия желатин се разтваря на водна баня и се изсипва в крема. Разбърква се добре. 


След това започва да се сглобява тортата. Взема се ринг за сърце, ако имате тава с падащо дъно или друг вид ринг за торта, слага се в чиния с подходяща големина като се махне дъното. Рингът се обръща така, че гладката му повърхност да е отдолу. Започвате да редите бишкотите от вътрешната страна на ринга плътно една до друга без да се потяпят в мляко, за да не се деформират. На всяка бишкота предварително се изрязва единия край, за да може да стои права до ринга. 



После се налива млякото в дълбока чиния, другите бишкоти се потапят за кратко време в млякото и се редят на дъното на тортата. Където има празно място се поставят отрязаните краища на бишкотите и се запълват. Бишкотите трябва да са наредени плътно. След това се намазва първия ред с крема, като се разпределя равномерно по дъното и от страни около изправените бишкоти. Поръсват със стафиди, може и натрошени ядки по желание. След това се реди втория ред бишкоти натопени в прясното мляко. Пак се поръсват стафиди и се намазва с крем. Нарежда се трети ред бишкоти и се слага  най-отгоре пак крем. Поръсва се с червени боровинки, стафиди и  тортата се слага в хладилника да се стегне. След 3-4 часа тортата е готова и рингът трябва задължително да се махне, защото бишкотите омекват и може да деформира тортата.


Популярни публикации:

Торта Котка – авторска рецепта

Торта Мече - барелеф

Кекс с краве масло и лимонов сок – авторска рецепта

Домашни бонбони от бисквити и пияни вишни

Торта Прищъпулник - авторска рецепта

Торта Самолет - втори вариант

Желе (пелте) и мармалад от дюли

Торта Футболна топка

Кекс със зарзли – авторска рецепта

Кекс с череши – авторска рецепта