Розички от бутер тесто и салам - закуска

 



Продукти:

300 г бутер тесто готово;

250 г нетраен колбас.




Начин на приготвяне:

Първо се нарязва салама на тънки парчета по 2 мм. Колкото по-тънко е нарязан, толкова по-хубави стават розичките. Може да използвате и готов нарязан салам на слайсове. После разгъвате тестото след като предварително сте го размразили, ако е било замразено. Дебелото тесто трябва да разточите малко, защото розите няма да се опекат. Нарязвате тестото на тънки ленти с ширина колкото е радиуса на салама.


Парчетата колбас нарязвате на половинки като полумесеци и започвате да правите розичките. Нареждате половинките колбас  2-3 мм  над тестото и навивате тестото заедно със салама както е показано на снимката. Накрая го залепвате с вода и долната част на тестото я притискате към основата на розичката, за да не се разтвори при печенето.





Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса около 30 минути до порозовяване на тестото.


Популярни публикации:

Торта Котка – авторска рецепта

Торта Мече - барелеф

Кекс с краве масло и лимонов сок – авторска рецепта

Домашни бонбони от бисквити и пияни вишни

Торта Прищъпулник - авторска рецепта

Торта Самолет - втори вариант

Желе (пелте) и мармалад от дюли

Торта Футболна топка

Кекс със зарзли – авторска рецепта

Кекс с череши – авторска рецепта