Гъска от ориз - барелеф

 

Продукти:

1 кафяна чаша ориз;

3 кафяни чашки вода;

100 г свинско или телешко месо;

1 червена чушка печена, белена;

1 картоф сварен;

2 с. л. краве масло;

1/2 глава кромид лук по желание;

1 зърно бахар за око;

Сол на вкус;

2 щипки черен пипер.

Начин наприготвяне:

Преди да започнете да правите барелефа, трябва да сте приготвили чинията и да нарисувате гъската според размерите на чинията. Използвайте рисунка на гъска или принтирайте картинка от интернет. След това очертайте контурите на птицата върху хартия за печене, изрежете картинката и с майонеза или гъсто кисело мляко очертайте гъската върху чинията.

Може да сготвите ориза по начин, който ви харесва, но трябва да остане бял.

Първо трябва да се свари и обели картофа. След това чушката трябва да се опече, да се обели и изчисти от семките и дръжката.

Свинското месо се нарязва на малки парчета. Запържва се в тенджера за няколко минути с олио, към него се добавя водата и след това измития ориз без да се пържи. Ври докато се сготвят ориза и месото. Добавя се сол, черен пипер, нарязания на дребно лук и кравето масло. Като стане готов започваме да правим гъската преди още оризът да е изстинал и да се е слепнал. Внимателно с лъжица разпределяте ориза в чинията според контура на птицата без човката и краката. Потапяте в топла вода малка лъжичка и дооформяте гъската. От червената чушка изрязвате човка и крака. От сварения картоф правите шапката и я украсявате с панделка от чушката. Слагате едно зърно от бахар за око. Вземате едно парче от свинското месо и го разкъсвате на парчета по хода на мускулите. От него оформяте крилото на гъската. Вместо месо, за крилото може да използвате и кафяв ориз, но трябва да се сготви отделно.


Популярни публикации:

Торта Котка – авторска рецепта

Торта Мече - барелеф

Кекс с краве масло и лимонов сок – авторска рецепта

Домашни бонбони от бисквити и пияни вишни

Торта Прищъпулник - авторска рецепта

Торта Самолет - втори вариант

Желе (пелте) и мармалад от дюли

Торта Футболна топка

Кекс със зарзли – авторска рецепта

Кекс с череши – авторска рецепта