Лебед от ориз – барелеф, авторска рецепта

 

Продукти:

1 кафяна чаша ориз;

3 кафяни чашки бульон;

100 г пилешко месо;

1 печена червена чушка, белена;

2 с. л. краве масло;

1/2 глава кромид лук по желание;

Сол на вкус;

1 зърно бахар за око;

2 щипки черен пипер.

Начин наприготвяне:

Преди да започнете да правите барелефа, трябва да сте приготвили чинията и да нарисувате лебеда според размерите на чинията. Използвайте рисунка на лебед или принтирайте картинка от интернет. След това очертайте контурите на птицата върху хартия за печене, изрежете картинката и с майонеза или гъсто кисело мляко очертайте лебеда върху чинията.

Може да сготвите ориза и по друг начин, но трябва да остане бял.

Първо трябва да се опече чушката, да се обели, да се изчисти от семките и дръжката.

Пилешкото месо се сварява предварително. С бульона се сварява ориза като на 1 кафяна чаша ориз се слагат  3 чаши бульон. Ври докато се сготви ориза. Добавя му се сол, черен пипер, нарязания на дребно лук и кравето масло. Като се свари ориза започваме да правим гъската преди още да е изстинал и да се е слепнал. Внимателно с лъжица разпределяте ориза в чинията според контура на птицата без човката. Потапяте в топла вода малка лъжичка и дооформяте лебеда. От червената чушка изрязвате човка и корона. Слагате едно зърно от бахар за око. Вземате едно парче от пилешкото  месо и го разкъсвате на тънки ивици  по хода на мускулите. От него оформяте крилото на лебеда.

 


Популярни публикации:

Торта Котка – авторска рецепта

Торта Мече - барелеф

Кекс с краве масло и лимонов сок – авторска рецепта

Домашни бонбони от бисквити и пияни вишни

Торта Прищъпулник - авторска рецепта

Торта Самолет - втори вариант

Желе (пелте) и мармалад от дюли

Торта Футболна топка

Кекс със зарзли – авторска рецепта

Кекс с череши – авторска рецепта