Щрудел с въртене / Банички с ябълки
Продукти:
7-8 кори за баница (готови или разточени);
2 ябълки;
Сок от половин лимон;
½ ч. л. канела;
80 г натрошени орехи;
3 с. л. захар;
2-3 с. л. стафиди;
4 с. л. олио.
2 щипки млян карамфил.
Начин на приготвяне:
Тези банички със завъртане стават по-хубави ако корите са меки или прясно
разточени.
След като стане готова плънката се започва правенето на баничките. Слага се една
разточена кора върху масата, навива се с пръсти както е показано на снимката. Върху
навитата част се слага 1 с. л. от плънката.
След това страничните части на кората се завиват около
центъра.
Накрая се оставя едно продълговато парче от кората, за да затвори баничката.
После баничката се обръща се от другата страна и се поставя
в тава с незалепващо покритие предварително намазана с олио.