Салата Люляци

 

Много стара и много известна салата, която публикувам, защото е лесна и подходяща за този сезон.

За основа на салатата може да използвате картофено пюре, сварен ориз, Кенар салата, която да не е водниста.


Продукти:

2 яйца;

3-4 с. л. мариновано червено зеле;

2-3 стръка магданоз;

Сол, оцет и олио на вкус.

Начин на приготвяне:

В чиния с елипсовидна форма се слага на дъното основната салата: картофено пюре, ориз, кенар салата и др. Сваряват се яйцата, като се охладят се белят и се разрязват на две. Жълтъците се настъргват на дребно ренде и с тях се покрива равномерно основата на салатата.  Две дръжки от магданоз се слагат  по дължината на чинията като клонки на храст. От страни на клонките се правят цветовете на люляците – белите от настъргания на дребно ренде белтък на яйцата, а лилавите цветове - от нарязаното на дребно червено мариновано зеле.


Популярни публикации:

Торта Котка – авторска рецепта

Торта Мече - барелеф

Кекс с краве масло и лимонов сок – авторска рецепта

Домашни бонбони от бисквити и пияни вишни

Торта Прищъпулник - авторска рецепта

Торта Самолет - втори вариант

Желе (пелте) и мармалад от дюли

Торта Футболна топка

Кекс със зарзли – авторска рецепта

Кекс с череши – авторска рецепта