Салата Люляци
Много стара и много известна салата, която публикувам,
защото е лесна и подходяща за този сезон.
За основа на салатата може да използвате картофено пюре, сварен ориз, Кенар салата, която да не е водниста.
Продукти:
2 яйца;
3-4 с. л. мариновано червено зеле;
2-3 стръка магданоз;
Сол, оцет и олио на вкус.
Начин на приготвяне:
В чиния с елипсовидна форма се слага на дъното основната
салата: картофено пюре, ориз, кенар салата и др. Сваряват се яйцата, като се
охладят се белят и се разрязват на две. Жълтъците се настъргват на дребно ренде
и с тях се покрива равномерно основата на салатата. Две дръжки от магданоз се слагат по дължината на чинията като клонки на храст. От
страни на клонките се правят цветовете на люляците – белите от настъргания на
дребно ренде белтък на яйцата, а лилавите цветове - от нарязаното на дребно
червено мариновано зеле.