Банички – хармоника

 

Продукти:

8-9 готови кори за баница;

150 г сирене;

70 г кашкавал;

2 яйца;

3-4 с. л. олио.


Начин на приготвяне:

Първо се приготвя плънката. Яйцата се разбиват с вилица и към тях се добавя настъргания на едро ренде кашкавал и натрошеното сирене. Объркват се до еднородна маса. 




Тавата се намазва с 2 с. л. олио и започват да се редят баничките. Върху масата се поставя една кора за баница, навива се на хармоника през средата, както е показано на снимката, прибират се двата края така, че да се застъпят и в края се слагат 1-2 с. л. от плънката.



 Навива се кората като се прибират краищата, за да не се разлее плънката и се прави елипса, както е показано на снимката. 





После баничката се обръща обратно. Това е лицевата страна.






Баничките се подреждат в тавата и от горе се намазват пак с олио. Пекат се на 200 градуса предварително загрята фурна около 20 минути на долното ниво на фурната.





Като се изпекат се поръсват с капки вода, покриват се с чиста кърпа и се оставят да престоят около 10-15 минути.


Популярни публикации:

Торта Котка – авторска рецепта

Торта Мече - барелеф

Кекс с краве масло и лимонов сок – авторска рецепта

Домашни бонбони от бисквити и пияни вишни

Торта Прищъпулник - авторска рецепта

Торта Самолет - втори вариант

Желе (пелте) и мармалад от дюли

Торта Футболна топка

Кекс със зарзли – авторска рецепта

Кекс с череши – авторска рецепта