Салата в чаша - нередена

 

За красиво сервиране салатите може да се направят в чаши само с български продукти.


Продукти:

1 краставица;

1 домат;

1 зелена чушка;

1 малка глава лук;

1 червена чушка;

Сол, олио и оцет на вкус;

Маслини и листенца мента за украса.


Начин на приготвяне:

Всички продукти се нарязват на дребни парченца с еднаква големина около 1 см. За да се получи „ефекта на чашата“ зеленчуците трябва да са нарязани на дребни и еднакви парчета. Всички продукти се слагат в купа. Добавят се олиото, оцета, солта и всичко се разбърква като лятна българска салата. Вместо в чинии се сервира в чаши.



Популярни публикации:

Торта Котка – авторска рецепта

Торта Мече - барелеф

Кекс с краве масло и лимонов сок – авторска рецепта

Домашни бонбони от бисквити и пияни вишни

Торта Прищъпулник - авторска рецепта

Торта Самолет - втори вариант

Желе (пелте) и мармалад от дюли

Торта Футболна топка

Кекс със зарзли – авторска рецепта

Кекс с череши – авторска рецепта