Салата в чаша - редена1

 

Салатите в чаша са оригинален вид сервиране, което може да направите и само с български зеленчуци.


Продукти:

1 краставица;

1 домат;

1 зелена чушка;

50 г сирене;

1 червена чушка;

Сол, олио и оцет на вкус;

Маслини и листенца мента за украса.



Начин на приготвяне:

Всички продукти се нарязват на дребни парченца с еднаква големина около 1 см. За да се получи „ефект на чашата“ зеленчуците трябва да са нарязани на дребни и на еднакви парчета. Сиренето се натрошава също на дребно. Добавя се олио, оцет и сол поотделно за всеки вид зеленчук. След това започва реденето на продуктите в чашите. Най-отдолу се слагат краставиците, след това нарязаните домати, зелената чушка, червената чушка и най-отгоре се посипва с бяло сирене. Дебелината на слоевете за всеки вид зеленчук трябва да са еднакви. За украса може да се сложат маслини и листенца от мента.


Популярни публикации:

Торта Котка – авторска рецепта

Торта Мече - барелеф

Кекс с краве масло и лимонов сок – авторска рецепта

Домашни бонбони от бисквити и пияни вишни

Торта Прищъпулник - авторска рецепта

Торта Самолет - втори вариант

Желе (пелте) и мармалад от дюли

Торта Футболна топка

Кекс със зарзли – авторска рецепта

Кекс с череши – авторска рецепта