Салата в чаша - редена1
Салатите в чаша са оригинален вид сервиране, което може да
направите и само с български зеленчуци.
Продукти:
1 краставица;
1 домат;
1 зелена чушка;
50 г сирене;
1 червена чушка;
Сол, олио и оцет на вкус;
Маслини и листенца мента за украса.
Начин на приготвяне:
Всички продукти се нарязват на дребни парченца с еднаква големина около 1 см. За да се получи „ефект на чашата“ зеленчуците трябва да са нарязани на дребни и на еднакви парчета. Сиренето се натрошава също на дребно. Добавя се олио, оцет и сол поотделно за всеки вид зеленчук. След това започва реденето на продуктите в чашите. Най-отдолу се слагат краставиците, след това нарязаните домати, зелената чушка, червената чушка и най-отгоре се посипва с бяло сирене. Дебелината на слоевете за всеки вид зеленчук трябва да са еднакви. За украса може да се сложат маслини и листенца от мента.