Салата в чаша – редена2

 

Продукти:

1 краставица;

1 домат;

100 г бяло зеле;

50 г бяло саламурено сирене;

1 морков;

Сол, олио и оцет на вкус;

Маслини и листенца мента за украса по желание.


Начин на приготвяне:

Доматите и краставицата се нарязват на дребни парченца с еднаква големина около 1 см. Морковът се бели и настъргва на едро ренде. Зелето се настъргва или нарязва на дребно. Добавя се олио, оцет и сол поотделно за всеки вид зеленчук. След това започва реденето на продуктите в чашите. Най-отдолу се слага настърганото зеле, след това настърганите моркави, нарязаните на дребни кубчета краставици, нарязаните домати, и най-отгоре се посипва с настъргано бяло саламурено сирене. Дебелината на слоевете за всеки вид зеленчук трябва да бъде еднаква. За украса може да се сложат маслини и листенца от мента.


Популярни публикации:

Торта Котка – авторска рецепта

Торта Мече - барелеф

Кекс с краве масло и лимонов сок – авторска рецепта

Домашни бонбони от бисквити и пияни вишни

Торта Прищъпулник - авторска рецепта

Торта Самолет - втори вариант

Желе (пелте) и мармалад от дюли

Торта Футболна топка

Кекс със зарзли – авторска рецепта

Кекс с череши – авторска рецепта