Салата в чаша – редена2
Продукти:
1 краставица;
1 домат;
100 г бяло зеле;
50 г бяло саламурено сирене;
1 морков;
Сол, олио и оцет на вкус;
Маслини и листенца мента за украса по желание.
Начин на приготвяне:
Доматите и краставицата се нарязват на дребни парченца с
еднаква големина около 1 см. Морковът се бели и настъргва на едро ренде. Зелето
се настъргва или нарязва на дребно. Добавя се олио, оцет и сол поотделно за всеки
вид зеленчук. След това започва реденето на продуктите в чашите. Най-отдолу се
слага настърганото зеле, след това настърганите моркави, нарязаните на дребни
кубчета краставици, нарязаните домати, и най-отгоре се посипва с настъргано бяло
саламурено сирене. Дебелината на слоевете за всеки вид зеленчук трябва да бъде
еднаква. За украса може да се сложат маслини и листенца от мента.