Плодова салата в чаша с ябълки, сини сливи и зарзали

 


Продукти:

За една чаша са необходими.

½ зелена ябълка;

1-2 зарзали;

1 голяма синя слива.







Начин на приготвяне:

Ябълката се почиства от семките и се нарязва на дребни парчета около 7-8 мм. Зарзалите и сливите се почистват от костилките и също се нарязват на парчета по-малки от 1 см.







В чаша се подреждат на дъното първо ябълките, после сините сливи и накрая се слагат зарзалите. Салатата се украсява от горе със сини сливи.

 


Популярни публикации:

Торта Котка – авторска рецепта

Торта Мече - барелеф

Кекс с краве масло и лимонов сок – авторска рецепта

Домашни бонбони от бисквити и пияни вишни

Торта Прищъпулник - авторска рецепта

Торта Самолет - втори вариант

Желе (пелте) и мармалад от дюли

Торта Футболна топка

Кекс със зарзли – авторска рецепта

Кекс с череши – авторска рецепта